Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

søndag den 26. februar 2017

Gammeldags fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme
Antal: ca. 20 stk.
Tid: ca. 1½ time
Sværhedsgrad: Middel
Prisleje: Midt på måneden
Fryseegnet: Nej

Ingredienser:
2½ dl sødmælk
50 g flydende margarine
½ kg mel (evt. selvhævende og tilsæt da ikke gær)
25 g gær
1 æg
3 spsk. sukker
lidt salt

Creme:
2 æggeblommer (gem hviden)
2 spsk. sukker
1½ spsk. maizena
2 dl sødmælk
1 tsk. vaniljesukker

Glasur:
Flormelis
Vand
evt. usødet kakaopulver

Fremgangsmåde:
Lun mælk og margarinen i en gryde og gæren smuldres i (dette udelades hvis der anvendes selvhævende mel, da blandes alt blot).
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen blandes. Tilføj evt. ekstra mel hvis dejen klistrer.
Hæv i 40 minutter.
Dejen rulles tynd (ca. 1 cm) og der udskæres i kvadrater. Da jeg har en kombiovn der ikke er ideel til bagning lavede jeg dem 8x8 cm. store, hvilket giver omkring 20 boller, men de kan sagtens laves større.
Cremen laves ved at piske blommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde. Der opvarmes til under kogepunktet under piskning indtil en fast konsistens opnås. Tag af varmen og tilsæt vaniljesukkeret.
Placer en ca. ½ spsk. creme i midten, siderne foldes op og trykkes godt sammen så de er helt lukkede. Den "foldede" side sættes nedad på en bageplade med bagepapir og efterhæves i ½ time.
Pensl bollerne med æggehviden fra tidligere.
Bag i 10-12 min. ved 180-200 grader - vend evt. halvvejs.
Sæt til afkøling og lav imens glasuren. Når bollerne er kølnet lidt hældes en smule tyktflydende glasur over. Spis mens de endnu er lune eller lad dem køle helt af.

Baggrund:
Fastelavnsbiller kan laves i et utal af versioner. De laves af forskellige dejtyper, pyntes på alverdens måder, har forskellige typer af fyld og kan være lukkede, flækkede eller med fordybninger, men uanset om man er til vandbakkelser eller den klassiske gærbolle så er fastelavn intet uden fastelavnsbollerne.
Denne opskrift er hvad jeg ville kalde "begynder-udgaven" som alle kan være med på og så smager den super godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar