
Antal: 2 portioner
Tid: Forberedelse 5-10 min.
Tilberedning: 10-15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Midt på måneden
Fryseegnet: Ja (dog ikke salaten)
Ingredienser:
250 g hk. kalv og okse
2 æg
½ dl mælk
50 g havregryn
½ dl æblemost/æblejuice
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. rapsolie
½ spidskål/hvidkål (ca. alt efter størrelsen)
200 g frosne edamame-bønner (i bælg)
2 dl hytteost
2 spsk. honning
1 citrons saft
Lidt frisk dild eller persille
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Ælt kød med æg, mælk, havregryn, æblemosten/-juicen og hvidløget og tilsæt lidt salt og peber. Er farsen for tynd tilsættes ekstra havregryn. Steg i olie omkring 5 min. på hver side.
Frikadellerne kan evt. lunes færdige i ovn ved 160 grader i 5-8 minutter.
Hæld de frosne edamame-bønner i en skål og hæld kogende vand over. Imens bønnerne tør op blandes hytteosten med honning, citron og dild/persille og smages til med salt og peber.
Hæld vandet fra bønnerne og bælg dem. Kålen snittes fint og blandes med bønnerne og vendes i hytteostcremen.
Opskriften stammer fra Bitz og Frisk' slankekur
Ingen kommentarer:
Send en kommentar