
Antal: 35 stk.
Tid: 60 min. for mundrette størrelser
Sværhedsgrad: Svær
Prisleje: Midt på måneden
Fryseegnet: Nej
Ingredienser:
150 g æggehvider
300 g sukker
Saft fra blendede syltede kirsebær/syltetøj
Fremgangsmåde:
Kom sukkeret i et ildfast fad og varm i ovnen i en 5 minutters tid ved 200 grader for at sikre en hurtigere opløsning i hviderne.
Pisk hviderne helt stive. Dette kan tjekkes ved at man kan vende skålen med bunden opad uden at massen falder ud.
Skru ovnen ned på 100 grader og tag det nu opvarmede sukker ud.
Tilsæt gradvist sukkeret til hviderne mens der piskes for fuld kraft. Sørg for at hviderne danner stive toppe efter hver tilsætning af sukker.
Efter al sukkeret er tilsat piskes kraftigt i endnu 5-7 min.
Marengsen vil være klar når den danner en glat og skinnende top på din fingerspids.
Tilsæt smag (har her anvendt kirsebærsyltetøj, men der kan også anvendes f.eks. lavendel, kakaopulver eller andet som ikke indeholder alt for meget væske)
Kom marengsen i en pose og klip en smule af det ene hjørne af.
Fordel marengsen så de får en diameter på ca. 5 cm. med høje toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag ved 100 grader i 30-40 minutter (2-3 timer hvis der laves store marengs)
Når de er bagt skal de stå til afkøling.
Inspiration fra Marengs Pigernes bagebog
Ingen kommentarer:
Send en kommentar