Antal: 4 portioner
Tid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Ja (så længe du ikke kommer "låget" på)
Ingredienser:
300 g løg
ca. ½ bakke svampe
1 spsk. mel
10 dl bouillon
30 g smør
Salt og peber
Lyst brød
Revet ost
Fremgangsmåde:
De pillede løg skæres i tynde ringe. Rens svampene og skær dem i små stykker. Smelt smør i en gryde og steg løgene til de er blanke, de må ikke blive brune - vi laver suppe ikke ristede løg ;). Tilføj derpå svampene og steg et par minutter.
Tænd nu ovnen på 180-200 grader så den er godt opvarmet når du skal bruge den.
Kom melet i gryden og rør det godt sammen. Tilføj bouillonen og kog ved svag varme i ca. 15 minutter.
Smag til med salt og peber og kom suppen i nogle ovnfaste portionsskåle.
Riv brødet i mindre stykker og dæk suppen så godt du kan og drys en god håndfuld revet ost over.
Gratiner indtil osten er gylden.
Server straks.
Baggrund:
Nu ved jeg ikke med jer, men når jeg køber løg, så ender jeg altid med kun at bruge to, hvorpå de øvrige rådner inden jeg kan finde noget at bruge dem på, så derfor tog jeg en tur rundt på internettet og fandt et koncept, jeg ærligt talt var lidt skeptisk overfor - Løgsuppe. Jeg ikke kræsen og tænkte derfor, at det da kunne være det ville smage nogenlunde så derfor prøvede jeg.
Det viste sig, at fransk løgsuppe er en af mine yndlingsretter og jeg havde levet 20 år af mit liv uden at vide det!
Derudover er det super billigt at lave og kan gøres endnu billigere hvis ikke man tilføjer svampe, men har man en rest, som jeg havde da jeg første gang fulgte denne opskrift, så løfter det virkeligt suppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar