Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

lørdag den 27. august 2016

Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe med låg

Antal: 4 portioner
Tid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Ja (så længe du ikke kommer "låget" på)

Ingredienser:
300 g løg
ca. ½ bakke svampe
1 spsk. mel
10 dl bouillon
30 g smør
Salt og peber
Lyst brød
Revet ost

Fremgangsmåde:
De pillede løg skæres i tynde ringe. Rens svampene og skær dem i små stykker. Smelt smør i en gryde og steg løgene til de er blanke, de må ikke blive brune - vi laver suppe ikke ristede løg ;). Tilføj derpå svampene og steg et par minutter.
Tænd nu ovnen på 180-200 grader så den er godt opvarmet når du skal bruge den.
Kom melet i gryden og rør det godt sammen. Tilføj bouillonen og kog ved svag varme i ca. 15 minutter.
Smag til med salt og peber og kom suppen i nogle ovnfaste portionsskåle.
Riv brødet i mindre stykker og dæk suppen så godt du kan og drys en god håndfuld revet ost over.
Gratiner indtil osten er gylden. 
 Server straks. 
Baggrund:
Nu ved jeg ikke med jer, men når jeg køber løg, så ender jeg altid med kun at bruge to, hvorpå de øvrige rådner inden jeg kan finde noget at bruge dem på, så derfor tog jeg en tur rundt på internettet og fandt et koncept, jeg ærligt talt var lidt skeptisk overfor - Løgsuppe. Jeg ikke kræsen og tænkte derfor, at det da kunne være det ville smage nogenlunde så derfor prøvede jeg.
Det viste sig, at fransk løgsuppe er en af mine yndlingsretter og jeg havde levet 20 år af mit liv uden at vide det!
Derudover er det super billigt at lave og kan gøres endnu billigere hvis ikke man tilføjer svampe, men har man en rest, som jeg havde da jeg første gang fulgte denne opskrift, så løfter det virkeligt suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar