Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

fredag den 2. september 2016

Omurice

Japansk omelet med ris

Antal: 2-3 portioner
Tid: Forberedelse 25 min.
        Tilberedning 10 min.
Sværhedsgrad: Nem/Middel
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Risblandingen kan fryses ned

Ingredienser:
200 g kylling svarende til 1 lår/1 filet, i mindre tern
½ mellemstort løg, fint hakket
3,5 dl kogte ris
1-1½ dl frosne grøntsager, helst blandingen af majs, ærter og peberfrugt

1 spsk. ketchup
1 spsk. olie
1 tsk. soyasauce
Salt og peber

4 mellemstore/store æg (2 pr. portion)
3 spsk revet ost

Fremgangsmåde:
Først koger du risene som der står på pakken (koges ca. 11 min. og hviler yderligere 11 min.)
Varm olien på pande og steg løgene til de er blanke. Tilsæt kødet og steg indtil det ikke længere er lyserødt før du tilsætter de frosne grøntsager. Når grøntsagerne er varmet godt igennem tilsættes risene samt ketchup, soya og det hele blandes godt.
Smag til med salt og peber og kom risblandingen på en tallerken.
Pisk æggene og kom en smule salt og peber i.
Du skal nu helst bruge en mindre stegepande, da det vil gøre det nemmere at lave en portionsstørrelse. Brug en pande med en diameter omkring 20 cm.
Hvis du har brugt en lille pande til risblandingen (hvilket jeg gjorde, da jeg ikke gider vaske så meget op), tørrer du den overfladisk af med papir så der stadig er lidt fedtstof tilbage, tilsæt evt. lidt ekstra.
Kom æggene på panden ved middel-lav varme og når omeletten er næsten færdig (må dog ikke få farve), men stadig lidt blød i toppen kommer du en smule revet ost på den midterste tredjedel samt noget af stegte ris.
Fold siderne op ad risene som på billedet.
 Forsigtigt skubber du omeletten ud til den ene side af panden og nu kommer det lidt vanskelige, nemlig at få vendt det over på en tallerken uden at det ryger ud til alle sider.
Hæld panden en anelse og gør det samme med tallerkenen og med et hurtigt drej i håndledet "hælder" du det ud af panden.
Mens det endnu er varmt tager du et stykke papir og former omeletten forsigtigt så den får den samme form som en amerikansk fodbold.
Pynt med ketchup - dette kan gøres på den simple måde som jeg selv gjorde eller mere kreativt. Prøv selv at google Omurice og du vil se mange forskellige måder at servere denne ret på.

Baggrund:
Dette er en meget populær japansk fusionsret, hvor den vestlige omelette blandes med japanske stegte ris. Det er perfekt restemad, hvor overskydende ris kan anvendes til noget lidt mere specielt og det er simpelthen en af mine absolut yndlingsretter.
Risblandingen indeholder oftest kyllling, men kan sagtens erstattes af hakket oksekød og kan enten få smag fra den klassiske ketchup eller brun sovs, bouillon eller blot salt og peber.
Super nemt og super billigt - I love it :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar