
Antal: 4-6 portioner
Tid: Forberedelse 10 min.
Tilberedning omkring 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Midt på måneden
Fryseegnet: Ja
Ingredienser:
½ kg udstenede blommer
ca. 2 dl vand
ca. 100-125 g sukker efter blommernes sødme
1 vaniljestang (kan udelades)
"Neutral" is f.eks. den billige "papis" med nougat
Pynt
Fremgangsmåde:
Skær de udstenede blommer i kvarte, kom det i en gryde og hæld vand på så det står halv op omkring frugten.
Tilsæt sukker, vaniljekorn samt den flækkede vaniljestang og kog under svag varme indtil blommerne er møre. Fjern vaniljestangen og smag evt. til med ekstra sukker.
Hvis du ikke er for glad for "klumper" i grøden så kan du nu blende blommerne.
Stil frugtgrøden til afkøling i køleskab indtil servering.
Når grøden er kølet helt af kommer du det i et glas/skål eller hvordan du nu vil servere din dessert og kom skiftevis blommegrød, kagerasp og is i. Afslut med is (eller flødeskum hvis du er til den slags) og drys med lidt pynt. Har selv en forkærlighed for tørrede hindbær og en klat hjemmelavet kirsebærmarmelade.
Skal du lave en mere voksen udgave kan du hælde omkring en ½-1 tsk. rødvin over kageraspen inden du kommer en lag af is på. Det gør den lidt mere interessant uden at det nødvendigvis skal gå helt op i alkohol ;) .
Skal du have en sund udgave så spar på sukkeret og erstat rasp og is med skyr eller andet sundere mælkeprodukt og det bliver på den måde også til lækker morgenmad.
Baggrund:
Er så privilegeret at have en sød klassekammerat og veninde, der har et kæmpe blommetræ og efter at en stor gren knækkede af havde jeg pludselig blommer i overflod og skulle finde på noget at bruge dem til og da jeg havde en halv pakke is i fryseren og ikke selv er den store flødefan så opdagede jeg hurtigt, at dette er et super lækkert alternativ :)
Bortset fra det er rødgrød i enhver afskygning noget jeg elsker og det er en fantastisk nem og simpel måde at udnytte sæsonerne på, da enhver frugt er udmærket som grød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar