
Antal: 16-18 stk.
Tid: Forberedelse 5-10 min.
Tilberedning 10-15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Midt på måneden
Fryseegnet: Ja
Ingredienser:
500 g. hk. svinekød eller hk. flæsk- og kalvekød
1 mellemstort løg, hakket/revet fint
1-2 æg
2-3 spsk. mel
2 tsk. salt
1 tsk. peber
Smør til stegning
Svampefrikadeller: 1/4 bakke champignoner
Frikadeller med gulerod og havregryn: 1 gulerod og én håndfuld havregryn (havregryn giver frikadeller en blød, næsten julet smag)
Fremgangsmåde:
Bland kød og salt i en skål. Tilsæt løg, æg, peber og mel.
Rør til du har en lind fars. Halver grundopskriften og kom i den ene halvdel svampe og i den anden fintrevet gulerod og en smule havregryn.
Har du god tid, så lav farsen god tid i forvejen så det kan stå nogle timer i køleskabet og trække mere smag.
Steg nu frikadellerne på en varm pande i rigeligt smør 4-6 minutter på hver side.
Server med kartofler, grøntsager og hvis du har rester tilbage af gulerødderne og svampene.
Baggrund:
Selvom mange ser frikadeller som én af de mest danske retter så er det desværre ingen dansk opfindelse, men stammer fra en romersk kogebog omkring Jesu fødsel og ligesom fladbrødet har stort set alle lande en udgave og kan findes under navne som kebab, köfte eller köttbullar.
Derfor er det alligevel en god gammel dansk klassiker og er fantastisk til nye danske kartofler og brun sovs eller på rugbrød til frokosten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar