
Antal: 1 portion
Tid: 10-15 min.
Sværhedsgrad: Middelsvær
Prisklasse: Først på måneden
Fryseegnet: Nej
Ingredienser:
1 bakke enokisvampe
100 g mel
1 æggeblomme
1-1,25 dl isvand (kom isterninger i vandet)
Evt. lidt sukker
Rapsolie
Fremgangsmåde:
Rør blommen ud i en skål og tilsæt isvand lidt ad gangen mens der røres - ønskes der et tykkere lag tempura kommes ekstra vand i. Kom hvedemelet i og her igen. Ønsker du en lidt sødere dej kan du tilsætte det nu. Dejen skal laves sekunder før den skal bruges.
Varm en grydefuld med olie godt op - pas på med at gøre det for varmt for så brænder olien på.
Fordel enokisvampene i mindre dele, dyp i dejen og kom over i olien. Kog i nogle få sekunder - igen hold godt øje med at det ikke bliver for varmt.
Baggrund:
Tempura er oprindeligt fra Portugal før det blev bragt til Japan af missionærer omkring 1600-tallet og er i virkeligheden blot konceptet med at dyppe fisk, grøntsager osv. i dej før det nedsænkes i et varmt oliebad. Det er en lille lækkerbidsken som passer perfekt som forret eller tilbehør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar