Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

fredag den 23. september 2016

Enoki i sprød tempuradej

Enokisvampe i tempuradej

Antal: 1 portion
Tid: 10-15 min.
Sværhedsgrad: Middelsvær
Prisklasse: Først på måneden
Fryseegnet: Nej

Ingredienser:
1 bakke enokisvampe
100 g mel
1 æggeblomme
1-1,25 dl isvand (kom isterninger i vandet)
Evt. lidt sukker
Rapsolie

Fremgangsmåde:
Rør blommen ud i en skål og tilsæt isvand lidt ad gangen mens der røres - ønskes der et tykkere lag tempura kommes ekstra vand i. Kom hvedemelet i og her igen. Ønsker du en lidt sødere dej kan du tilsætte det nu. Dejen skal laves sekunder før den skal bruges.
Varm en grydefuld med olie godt op - pas på med at gøre det for varmt for så brænder olien på.
Fordel enokisvampene i mindre dele, dyp i dejen og kom over i olien. Kog i nogle få sekunder - igen hold godt øje med at det ikke bliver for varmt.

Baggrund:
Tempura er oprindeligt fra Portugal før det blev bragt til Japan af missionærer omkring 1600-tallet og er i virkeligheden blot konceptet med at dyppe fisk, grøntsager osv. i dej før det nedsænkes i et varmt oliebad. Det er en lille lækkerbidsken som passer perfekt som forret eller tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar