
Antal: 12-14 stk.
Tid: Forberedelse 12-24 timer + 10 min.
Tilberedning ca. 5 min.
Sværhedsgrad: Middel
Prisklasse: Midt på måneden/Sidst på måneden
Fryseegnet: Nej
Ingredienser:
250 g tørrede kikærter (svarer til ca. 500 g kikærter, men brug IKKE kikærter fra dåse, de vil splatte ud)
150-200 g løg
5 fed hvidløg
1 bundt persille (helst frisk, men kan være frossen)
2 spsk. citronsaft
1½ tsk. salt
1 tsk. peber
0,5 tsk. koriander
0,5 tsk. spidskommen
Evt. 1 spsk. mel
Neutral olie til stegning
Fremgangsmåde:

Tilsæt finthakket persille samt krydderier, citron og evt. mel hvis du har svært ved at få det til at holde formen og blend til det er fint, men ikke så fint at det bliver puré/pasta.
Form til små kugler og kog i olie ved 250 grader i ca. 5 minutter
ELLER
Form til frikadelleform og steg på en pande med godt med olie ved høj varme i omkring 2 min. på hver side.
Server i pitabrød med hjemmelavet tahini/tzatziki (som jeg gjorde) og grøntsager. Jeg bruger 2 stk. falafel til hver pitabrød og det er rigeligt.
Baggrund:
Falafel er en fantastisk kødfri ret baseret på kikærter eller hestebønner og det kan jeg sige selvom jeg kommer fra en familie, hvor kød stort set er nødvendigt for ikke at få et hylekor af beklagelser. Kikærter kan man anskaffe til små penge hvis man tænker sig om og er heldig og dermed kan man få et super lækkert og billigt resultat uden at få proteinmangel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar