
Antal: Passer til 6 pitabrød
Tid: 15-20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Nej
Ingredienser:
½ agurk
2 dl skyr (kan erstattes med græsk yoghurt)
1-2 fed hvidløg
1-1½ spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
En lille håndfuld frisk dild
Salt
Fremgangsmåde:
Vask og riv agurken groft med et rivejern og læg det i et dørslag til afdrypning i ca. 10 minutter. Imens presses hvidløg og hak det friske dild fint.
Pres herefter det sidste vand ud af agurken og bland agurk, hvidløg, yoghurt og dild i en skål. Smag herefter til med salt og citronsaft. Lad tzatzikien stå tildækket på køl i 4-5 minutter, for at trække smag, og server til slut tzatzikien som tilbehør til grill- kød- eller fiskeretter.
Baggrund:
I oprindelseslandet bruges tzatziki normalt som tilbehør til kød, mens vi i nordeuropa har en tendens til at anvende det noget bredere - hvilket er fortståeligt for hvem elsker ikke tzatziki?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar