Antal: 3-4 portioner (pr. suppe)
Tid: ca. 1 time
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Ja
Ingredienser:
Kartoffelporre-/Porrekartoffelsuppe
600 g kartofler/400 g kartofler
2 stk. porre/3 stk. porre
1 løg

1 liter vand
Et skvæt olie
Salt og peber
Evt. 1-2 bouillonterninger
Fremgangsmåde:
Rens og skær kartoflerne og porrerne i grove stykke. Gem lidt af porren til pynt.
Snit løg og hvidløg fint.
Svits løg, hvidløg og porre i en stor gryde i omkring 15 minutter ved lav til medium varme så det ikke får farve.
Tilsæt derpå kartoflerne og vand (og bouillon) og bring det hele i kog til kartoflerne er godt møre - afprøv ved at stikke en gaffel i dem. Når kartoflerne er møre tager du gryden af varmen og blender det med en håndmixer til du er tilfreds med konsistensen.
Smag til med salt og peber (helst hvid peber)
Server med porre på toppen og evt. lidt dild/persille på toppen som pynt.
Baggrund:
En super billig efterårsret hvor man kan anvende de rester man nu har tilbage efter man lavede en eller anden spændende ret og pludselig ikke ved hvad man skal bruge resten til. Ønsker man en tykkere suppe kan med fordel tilsætte et par dl fløde/creme fraiche/skyr efter man har blendet suppen, men det er normalt ikke nødvendigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar