Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

lørdag den 19. november 2016

Høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges 
(den hurtige version)

Antal: 10-12 stk.
Tid: 40-50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Ja

Ingredienser:
2 stk. kyllingefilet eller store kyllingelår
30 g smør
Ca. 3 spsk. mel
1 dåse hvide asparges i små stykker
4-5 dl hønsefond fra enten kogning af kyllingen/boullion
Salt
Hvid peber
Paprika
Tarteletbunde

Fremgangsmåde:
Kog kyllingen i en gryde/i en mikrobølgeovn til den er gennemstegt. Findel kødet i mundrette bider.
I en gryde smeltes smøret. Tilsæt melet og lav en melbolle. Tilsæt væsken fra aspargessnitterne lidt ad gangen og rør til du har en ensartet, tyk konsistens.
Tilsæt derpå fonden lidt efter lidt mens der piskes grundigt. Vend kyllingestykkerne og aspargessnitterne i den tykke sovs. Lad det stå et par minutter for at det bliver varmet igennem (Bemærk at det ikke må koge da kødet ellers kan trevle).
Smag til med salt og peber.
Server i tarteletter der er varmet på en brødrister/i ovn og drys med paprika.

Baggrund:
Hvem elsker ikke tarteletter med høns i asparges?
Tarteletter er en fransk opfindelse og betyder i virkeligheden "lille tærte" - men serveres typisk ikke med den danske klassisker høns i asparges men derimod med frugter og lignende og anvendes som dessert.
Der findes mange udgaver på fyld til tarteletter i Danmark, hvor nogen tilføjer stuvede ærter og gulerødder og andre helt erstatter fjerkræet til fordel for hamburgerryg eller rejer. Men min yndling vil til hver en tid være den simple Høns i Asparges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar