
Antal: 2-3 personer
Tid: 20-30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Nej
Ingredienser:
2-3 æbler
Ca. 1 spsk. kanel
Vand
3 dl Mel
1 dl Havregryn
Ca. 2 dl smør/margerine
Sukker
Fremgangsmåde:

Kom æblerne i en gryde og dæk med vand. Tilsæt kanelen og evt. en smule sukker, hvis du har anvendt madæbler eller har en sød tand.
Kog ved middel varme indtil æblestykkerne er bløde, men ikke udkogte. De skal stadig have konsistens!
Placer æblerne - og ikke væsken (gem denne, si og drik som varm/kold æblesaft) - i en bageform.
Det er vigtigt at sørge for at få så meget væske fra som muligt, da det ellers vil få smuldredejen til at blive blød og ikke-smuldrende.
Bland nu i en skål smør, havregryn og mel og rør rundt indtil du får en konsistens som brødkrummer. Tilsæt derpå sukker - smag til indtil du får den rette sødme.
Her er det vigtigt ikke at spare på sukkeret, da man ellers ikke kan få den gode skorpe som er så lækker for apple crumple pie.
BEMÆRK: Kom først smuldredejen på i sidste øjeblik for at være sikker på at det ikke suger for meget væske til sig.
Når æblerne er dækket med et 1-2 cm. tykt lag af smuldredejen kommes det i en forvarmet ovn ved 180 grader. Bages til der kommer en gylden skorpe.
Server som det er eller med flødeskum og du kan med fordel drikke den siede saft til.
Baggrund:
En meget simpel dessert der kan kastes sammen i løbet af ganske kort tid og er et fantastisk faldnet hvis man har glemt at købe ind, da ingredienserne er noget de fleste har i køkkenet.
Opskriften er en videreudvikling af Wesleykxm's opskrift fra Instructables.com
Ingen kommentarer:
Send en kommentar