Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

søndag den 13. november 2016

Apple crumble pie (og æblesaft)

Super simpel apple crumble pie (og æblesaft)

Antal: 2-3 personer
Tid: 20-30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Nej

Ingredienser:
2-3 æbler
Ca. 1 spsk. kanel
Vand

3 dl Mel
1 dl Havregryn
Ca. 2 dl smør/margerine
Sukker

Fremgangsmåde:
Del æblerne, fjern kernehus og skær dem i tynde både.
Kom æblerne i en gryde og dæk med vand. Tilsæt kanelen og evt. en smule sukker, hvis du har anvendt madæbler eller har en sød tand.
Kog ved middel varme indtil æblestykkerne er bløde, men ikke udkogte. De skal stadig have konsistens!
Placer æblerne - og ikke væsken (gem denne, si og drik som varm/kold æblesaft) - i en bageform.
Det er vigtigt at sørge for at få så meget væske fra som muligt, da det ellers vil få smuldredejen til at blive blød og ikke-smuldrende.
Bland nu i en skål smør, havregryn og mel og rør rundt indtil du får en konsistens som brødkrummer. Tilsæt derpå sukker - smag til indtil du får den rette sødme.
Her er det vigtigt ikke at spare på sukkeret, da man ellers ikke kan få den gode skorpe som er så lækker for apple crumple pie.
BEMÆRK: Kom først smuldredejen på i sidste øjeblik for at være sikker på at det ikke suger for meget væske til sig.
Når æblerne er dækket med et 1-2 cm. tykt lag af smuldredejen kommes det i en forvarmet ovn ved 180 grader. Bages til der kommer en gylden skorpe.
Server som det er eller med flødeskum og du kan med fordel drikke den siede saft til.

Baggrund:
En meget simpel dessert der kan kastes sammen i løbet af ganske kort tid og er et fantastisk faldnet hvis man har glemt at købe ind, da ingredienserne er noget de fleste har i køkkenet.

Opskriften er en videreudvikling af Wesleykxm's opskrift fra Instructables.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar