Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

fredag den 9. december 2016

3 x Mini empanadas

Mini empanadas (også kaldet pirogger) med tre forskellige slags fyld
Antal: 14-16 stk.
Tid: 30 min.
Sværhedsgrad: Middel
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Nej

Ingredienser:
1 pakke færdiglavet tærtedej (270g)
1 æg
1 spsk. koldt vand

    Tomat-pestoempanadas
1-2 tomater uden skind i mindre stykker
Grøn pesto      
     Kartoffelempanadas
1-1,25 dl kartoffelmos af rester med lidt presset hvidløg
½-1 dl revet ost
Chili i små stykker
     Æbleempanadas
1 dl kold, sødet æblemos
Kanel

Fremgangsmåde:
Med et glas (6-7 cm i diameter) udstikkes den udrullede tærtedej. Hvis din dej ikke er rullet ud på forhånd så skal de være så tynde som muligt - 2-3 mm.
På 1/3 kommes ca. 1 tsk. tomat som toppes med en smule pesto. Fold dejen halvt over fyldet og pres forsigtigt med en gaffel siderne sammen ude langs kanten.
Sæt dem til side på en bageplade med bagepapir og tag endnu en 1/3. Disse skal have ca. 1 tsk. kartoffelmos samt lidt ost. Pynt med nogle få stykker chili, alt efter hvor glad du er for stærk mad.
Fold også disse sammen og brug igen gaflen. Sæt dem også over på bagepladen - sørg for at sætte dem for sig eller pynt dem for at kunne genkende dem.
På den sidste 1/3 kommes også 1 tsk. fyld. Drys med lidt kanel. Fold, pres og over på pladen til de andre.
Prik alle i midten med gaflen og pensl med en blanding af æg og koldt vand for at opnå en flot gyldenhed.
Kom i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10-15 min eller indtil de bliver gyldne.
Server som en lille tre retters menu for to eller nyd dem alene og hav rester til madpakken dagen efter.

Baggrund:
Der findes en million forskellige måder at lave empanadas/pirogger på. Denne spanske/latin amerikanske ret er simpelthen fyldt brød eller kage bagt eller stegt og kan fyldes med alt fra sødt til stærkt krydret fyld. Der kan anvendes salt og sad tærtedej, anvendes oksekød, fjerkræ, grøntsager eller frugt.
En super opskrift til at tømme køkkenet for alle de triste rester fra ugens løb, som dermed får nyt liv i en lækker og spændende udgave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar