Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

mandag den 15. august 2016

Frikadeller

2 slags Frikadeller

Antal: 16-18 stk.
Tid: Forberedelse 5-10 min.
       Tilberedning 10-15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Midt på måneden
Fryseegnet: Ja

Ingredienser:
500 g. hk. svinekød eller hk. flæsk- og kalvekød
1 mellemstort løg, hakket/revet fint
1-2 æg
2-3 spsk. mel
2 tsk. salt
1 tsk. peber
Smør til stegning

Svampefrikadeller: 1/4 bakke champignoner

Frikadeller med gulerod og havregryn: 1 gulerod og én håndfuld havregryn (havregryn giver frikadeller en blød, næsten julet smag)

Fremgangsmåde:
Bland kød og salt i en skål. Tilsæt løg, æg, peber og mel.
Rør til du har en lind fars. Halver grundopskriften og kom i den ene halvdel svampe og i den anden fintrevet gulerod og en smule havregryn.
Har du god tid, så lav farsen god tid i forvejen så det kan stå nogle timer i køleskabet og trække mere smag.
Steg nu frikadellerne på en varm pande i rigeligt smør 4-6 minutter på hver side.

Server med kartofler, grøntsager og hvis du har rester tilbage af gulerødderne og svampene.

Baggrund:
Selvom mange ser frikadeller som én af de mest danske retter så er det desværre ingen dansk opfindelse, men stammer fra en romersk kogebog omkring Jesu fødsel og ligesom fladbrødet har stort set alle lande en udgave og kan findes under navne som kebab, köfte eller köttbullar.
Derfor er det alligevel en god gammel dansk klassiker og er fantastisk til nye danske kartofler og brun sovs eller på rugbrød til frokosten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar