Krydderurtepanerede fiskefileter med rødløgssaute
Antal: 2-4 portioner
Tid: ca. 20 min.
Sværhedsgrad: Middel
Prisklasse: Midt på måneden
Fryseegnet: Ja
Ingredienser:
4 stk. rødspættefilet uden skind
Rasp
Krydderurter (kan undværes)
Mel
2 mellem/store æg
Smør og olie til stegning
2 rødløg
Server med kogte kartofler, fladbrød og grøntsager (anvendte her grøntsagsblanding)
Fremgangsmåde:
Start med at smide kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, da de jo skal koge i en 20 minutters tid.
Bland krydderurterne i raspen, slå æggene ud og pisk dem og placer dem på hver sin tallerken, ligeledes med melet.
Rødspætterne vendes først i melet, dernæst æggemassen og til sidst i raspen. Er du bange for at få snavsede fingre bør du tage handsker på, for det er ikke kun fisken der paneres når du gør dette ;)
Snit rødløgene i tynde ringe.
Steg fisken i halv olie halv smør på panden med høj varme i 2-3 minutter på hver side.
Sæt fisken til side mens du steger løgene i lidt olie til de når den lidt brune side.
Server med kartoflerne, grøntsager og fladbrød (som du jo har lavet efter min opskrift) og de sauterede løg.
Baggrund:
En lidt dyrere ret, men er du fornuftig og venter til fisken kommer på tilbud får du et lækkert måltid til næsten ingen penge.
Fandt rødspættefileterne for 20 kr. for 250 g. og da jeg i forvejen havde et stort lager af løg, frosne grøntsager og kartofler og retten holder til 2-4 måltider, alt efter hvor sulten man nu er, har du nu mad for mindre end 20 kr. pr. måltid og i modsætning til, hvis du køber fiskefileter, så er der hverken tilsat vand eller fosfatsalte, som giver en kunstig vægt til fiskene.
Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)
torsdag den 11. august 2016
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar