Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

torsdag den 13. oktober 2016

Suppe med porrer og kartofler

Porre-Kartoffel suppe eller Kartoffel-Porre suppe

Antal: 3-4 portioner (pr. suppe)
Tid: ca. 1 time
Sværhedsgrad: Nem
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Ja

Ingredienser:
Kartoffelporre-/Porrekartoffelsuppe

600 g kartofler/400 g kartofler
2 stk. porre/3 stk. porre
1 løg
2 fed hvidløg
1 liter vand
Et skvæt olie
Salt og peber
Evt. 1-2 bouillonterninger

Fremgangsmåde:
Rens og skær kartoflerne og porrerne i grove stykke. Gem lidt af porren til pynt.
Snit løg og hvidløg fint.
Svits løg, hvidløg og porre i en stor gryde i omkring 15 minutter ved lav til medium varme så det ikke får farve.
Tilsæt derpå kartoflerne og vand (og bouillon) og bring det hele i kog til kartoflerne er godt møre - afprøv ved at stikke en gaffel i dem. Når kartoflerne er møre tager du gryden af varmen og blender det med en håndmixer til du er tilfreds med konsistensen.
Smag til med salt og peber (helst hvid peber)
Server med porre på toppen og evt. lidt dild/persille på toppen som pynt.

Baggrund:
En super billig efterårsret hvor man kan anvende de rester man nu har tilbage efter man lavede en eller anden spændende ret og pludselig ikke ved hvad man skal bruge resten til. Ønsker man en tykkere suppe kan med fordel tilsætte et par dl fløde/creme fraiche/skyr efter man har blendet suppen, men det er normalt ikke nødvendigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar