Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

torsdag den 9. februar 2017

Marengslagkage

Marengslagkade med jordbær

Antal: 10-12 personer
Tid: 45 min. (bunden skal bages dagen før)
Sværhedsgrad: Middel
Prisklasse: Sidst på måneden
Fryseegnet: Nej

Ingredienser:
Lagkagedej:
4 æggeblommer
100 g sukker
50 g smeltet smør
½ dl mælk
100 g hvedemel
5 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Marengs:
4 æggehvider
200 g sukker
evt. 50 g hakkede nødder
Fyld:
Friske frugter (hvis dåsefrugter skal de afdryppe natten over i køleskab)
1 pose kagecreme
½ L mælk
½ L pisket piskefløde
Pynt:
Friske jordbær (eller anden frugt/bær)
Smeltet mørk chokolade
evt. lidt tørrede bær

Fremgangsmåde:
Æggeblommer og sukker piskes godt sammen. Tilsæt den smeltede smør og mælk samt hvedemel.
Sigt bagepulver og vaniljesukker i.
Det hele vendes forsigtigt sammen og fordeles derpå i et forholdsvis tyndt lag med en dejskraber på en bageplade med bagepapir.
Marengsen laves ved at piske æggehviderne næsten stive før sukkeret tilsættes. Man kan nu evt. tilsætte hakkede nødder efter smag.
Marengsen ligges derpå ovenpå lagkagedejen og bages ved 175 grader i 25 min. nederst i ovnen. Når den er færdig sættes den overdækket væk natten over.
Dagen efter klippes/skæres bunden over i to. Pisk kagecreme sammen med mælk og når cremen er stivnet vendes det forsigtigt sammen med den piskede fløde.
Kom creme på den ene af de to bunde, frugt og lig den anden bund øverst.
Pynt med lidt smeltet mørk chokolade og friske jordbær samt evt. nogle tørrede jordbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar