Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

tirsdag den 11. april 2017

Indisk-Thai kylling

Indisk-Thai inspireret kylling
Antal: 2 portioner
Tid: 30 min.
Prisleje: Midt på måneden
Sværhedsgrad: Nem
Fryseegnet: Nej

Ingredienser:
2 stk. løg
12 stk. små champignoner
1 stk. stor snackpeber
2 fed hvidløg
1 pk. friske spinatblade
400 g kyllingefilet - skåret i tern
2 spsk. kokosolie (eller anden fedtstof)
4 stk. tørrede abrikoser
Karry, ingefær, chili, salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær løget i halvt og derefter i tynde ringe. Skyl peberfrugten, fjern toppen, skær den halvt over og fjern kernerne. Skæres derefter i tynde halvringe. Pil hvidløgsfedet og hak det fint. Skyl champignonerne kort, tør dem godt og skær dem i tynde skiver. Skær de tørrede abrikoser ud i små tern.

Sæt en wok eller sauterpande over på højt blus. Når den er varm, tilsæt halvdelen af fedtstoffet. Når det er smeltet, sauteres først løgene, og når de begynder at blive klare og få lidt farve, tilsættes champignonerne og hvidløget. Når champignonerne begynder at blive bløde og få farve, tilsættes peberfrugten. Skru ned på middel varme og sauter et par minutter. Grøntsagerne tages herefter op af panden/wokken.

Smelt den sidste halvdel af fedtstoffet på panden/i wokken og tilsæt kylling sammen med karry,ingefær og chili. Vend det i panden med jævne mellemrum, til ternene har fået lidt farve over det hele.
Tilsæt de stegte grøntsager sammen med spinaten og de tørrede abrikostern, vend det rundt til spinaten er blevet varm og smag til med salt, peber og evt. mere karry, ingefær og chili

Serveres med det samme, evt. med et drys ristede og saltede cashewnødder på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar