Da jeg skulle til at flytte hjemmefra for første gang fik jeg at vide, at det var meget urealistisk at forvente at kunne leve for kun 1000 kr. om måneden til mad og andre husholdningsartikler, så derfor tog jeg selvfølgelig det som en udfordring og vil dele mine tips og tricks med andre i samme situation.
Du vil her finde en samling af lækre opskrifter der kan holde det stramme budget for den travle studerende med eksempler på de ekstremt billige til de lidt dyrere, men stadig overkommelige retter, samt andre tricks som kan være med til at berige din hverdag på SU (eller hvis budgettet bare er lidt stramt)

lørdag den 13. maj 2017

Hjertegryde

Hjertegryde
Antal: 4-5 portioner
Tid: 2 timer
Sværhedsgrad: Middel
Prisleje: Midt på måneden
Fryseegnet: Ja

Ingredienser:
2 stk. svinehjerter/1 kalvehjerte
10 skiver bacon
250 g champignoner
2 løg
1 dåse flåede tomater
4 dl bouillon
4 spsk. hvedemel
4 spsk. margarine/smør
Peber

Serveres med kartoffelmos eller ris.

Fremgangsmåde:
Hjerterne vaskes og skæres i mundrette strimler. Løg pilles og hakkes.
Bacon skæres i strimler og bouillon forberedes.
Champignoner renses og skæres i mindre stykker.
Løg og bacon brunes i en stor gryde. Hjerterne vendes i mel og peber og tilsættes. Kog i 1½ time for at få sejheden ud af kødet.
Tilbered kartoffelmos eller ris når der er en halv times tid tilbage.
Champignonerne ristes i margarinen/smørret og tilsættes sammen med tomaterne.
Varm igennem og server.

Baggrund:
Hjertegryde er en super lækker ret som jeg har fået meget hele mit liv. Mange mennesker bryder sig ikke om smagen eller konsistensen af indmad, men denne opskrift er en god måde at udnytte at hjerter er billigt kød og så smager det altså bare super godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar