
Antal: 4 portioner
Tid: 35-45 min.
Sværhedsgrad: Nemt
Prisleje: Midt på måneden
Fryseegnet: Ja
Ingredienser:
600 g kyllingefilet
2-3 dl cola (almindelig/kirsebær-cola)
2,5 dl tomatketchup
1 ds. konc. tomatpuré
1 spsk. ingefærrod
1 fed hvidløg
Salt og peber
Server med basmatiris, groft brød og grøntsager
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft/200 grader alm.
Skræl og riv ingefæren og hak hvidløget fint.
Bland cola, ketchup, tomatpuré, ingefær og hvidløg i en skål. Rør rundt til du har en sauce.
Smag til med salt og peber
Skær kyllingen i mundrette stykker og det i et ildfast fad. Overhæld med saucen til de er helt tildækket. (Gem eventuelle rester i fryser - mariner evt. ekstra kylling)
Kom i den varme ovn i 30-35 min.
Når der er 20 min. tilbage sættes risene over - kog efter anvisning på emballage.
Server cola-kyllingen med ris, groft brød og grøntsager
Baggrund:
En hurtig, billig hovedret som alle kan lave og har en fantastisk, lidt anderledes smag og er super godt med sprøde grøntsager til.
Lærte selv retten i hjemkundskab og har lige siden elsket den.
Hvis man har en sodastreammaskine kan man endda selv lave sin egen cola og tilsætte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar